Retourneren

Koopjesanitair kent een retourbeleid van 14 dagen. Dit betekent dat u uw bestelling binnen 14 dagen zonder zorgen kunt retourneren. U betaald hiervoor alleen de retourkosten. Wilt u een product retourneren? Neem dan contact op service@koopjesanitair.nl. Zakelijke bestellingen zijn uitgesloten van de annulerings- en retourregeling.

Als na levering 14 dagen zijn verstreken, kan Koopjesanitair helaas geen restitutie meer bieden en kunt u uw bestelling ook niet meer ruilen.

PRODUCT RETOURNEREN VOOR RESTITUTIE

Het is uiteraard mogelijk om een product te retourneren voor restitutie van het aankoopbedrag.

Echter hiervoor dient de retourzending aan een aantal eisen te voldoen:

 • U heeft een zichttermijn van 14 dagen. U kunt in aanmerking komen voor restitutie wanneer u een retouraanvraag binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling doet.
 • Het product mag niet gebruikt zijn. Je mag het product bekijken en beoordelen net zoals je dat in een fysieke winkel zou doen.
 • Alle zakelijke bestellingen zijn uitgesloten van de retourregeling.
 • Allereerst dient u een retouraanvraag in te dienen via service@koopjesanitair.nl.
 • Nadat u goedkeuring heeft ontvangen op de retouraanvraag, dient u het pakketje binnen 14 dagen naar ons te retourneren.
 • Het product dient in originele staat geretourneerd te worden inclusief de originele verpakking.
 • Retourzendingen dienen stevig verpakt, goed dicht getaped, scheur- en lekvrij retour gestuurd te worden.
 • Het is niet de bedoeling dat de inhoud van het pakketje verschuift tijdens de verzending.
 • Het product dient volledig (inclusief eventuele accessoires) retour gestuurd te worden.

BEVALT DE AANKOOP NIET, MAAR HEEFT U HET PRODUCT AL REEDS IN GEBRUIK GENOMEN?

Bij gebruikerssporen, ontbrekende onderdelen of accessoires en beschadigde (geopende) verpakkingen heeft u geen recht meer op restitutie van het volledige aankoopbedrag.

Wanneer uw retourzending een negatieve beoordeling van onze retourafdeling krijgt, kunt u maximaal 50% van het aankoopbedrag teruggestort krijgen. U kunt er ook voor kiezen om de retourzending geretourneerd te krijgen. De kosten voor deze verzending zijn voor uw rekening en dienen vooraf voldaan te worden.

Om uw retour af te kunnen ronden, hebben wij een bon of aankoopbewijs nodig. Voor een correcte afhandeling dient deze zowel samen met de retouraanvraag als met de geretourneerde bestelling te worden meegezonden.

Verzend uw aankoop niet terug naar de fabrikant. Maar naar het adres wat u ontvangt bij uw retouraanvraag.

In bepaalde situaties wordt alleen gedeeltelijke restitutie toegekend: 

 • Een artikel dat niet in de originele staat verkeert, is beschadigd of onderdelen mist om redenen die niet aan een defect zijn toe te schrijven.

BEPAALDE GOEDEREN KUNNEN NIET GERETOURNEERD WORDEN.

Goederen met beperkte houdbaarheid, zoals levensmiddelen, bloemen, kranten en tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. Ook accepteren wij geen retour van intieme of persoonlijke goederen, gevaarlijke stoffen, brandbare stoffen of gassen.

Welke producten kunnen niet geruild worden?

 • Verbruiksartikelen zoals lampen, batterijen en vloeistoffen
 • Vouchers of tegoedbonnen
 • Artikelen die langer dan 14 dagen ontvangen zijn
 • Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn
 • Artikelen waarvan de verpakking ontbreekt
 • Zakelijke bestellingen.

Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild of geretourneerd kunnen worden:

 • Verzorgingsproducten
 • Haarproducten
 • Producten die in direct contact zijn met de huid

Als wij bovenstaande artikelen retour ontvangen, dan nemen wij deze retouren niet in behandeling. Daarnaast ben je zelf ook aansprakelijk voor de verzendkosten, wanneer wij dit artikel weer naar je opsturen.

RESTITUTIE (INDIEN VAN TOEPASSING)

Zodra uw retour is ontvangen zullen wij uw geretourneerde artikel inspecteren.  Indien goedgekeurd, zal uw restitutie worden verwerkt, en binnen 30 dagen worden teruggeschreven naar uw creditcard of via de oorspronkelijke betaalmethode. Bij afkeuring, stellen wij u op de hoogte van de afwijzing van uw retour en eventuele restitutie.

LATE OF ONTBREKENDE RESTITUTIES (INDIEN VAN TOEPASSING)

Als u nog geen restitutie hebt ontvangen, controleer dan eerst nogmaals uw bankrekening.

Het kan een tijdje duren voordat uw restitutie wordt weergegeven. Neem hierna contact op met uw bank. Vaak is er sprake van een verwerkingstijd voordat u uw restitutie ontvangt.

Als u dit allemaal heeft gedaan maar uw restitutie nog steeds niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via service@koopjesanitair.nl.

VERZENDING

Om uw product te retourneren, stuurt u een e-mail naar service@koopjesanitair.nl met uw retouraanvraag. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten van de retourzending worden niet gerestitueerd.

De leveringsduur van uw geruilde product kan variëren, afhankelijk van waar u woont.

Als u een artikel van waarde verzendt, kunt u overwegen gebruik te maken van een verzenddienst met track & trace of een verzendverzekering afsluiten. Wij kunnen niet garanderen dat wij uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.